Віра Олександрович

Валерій Лісницький звернувся до бізнесменів з Тернопільщини

Лісницький1

На обороноздатність України платники податків з Тернопільщини вже спрямували 47,8 млн грн. Причому лише у лютому на потреби армії надійшло 20,2 млн грн.

Збільшити ці доходи вдасться лише тоді, коли зникнуть зарплати «у конвертах». Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- Задля підтримки армії платники податків із Тернопільщини внесли до державного бюджету 47,8 млн грн військового збору. І це – лише впродовж січня-лютого, - каже в. о. начальника Головного управління ДПС в області Валерій Лісницький. - Порівняно з відповідним періодом 2019-го надходження зросли на 7,4 млн грн.

Валерій Лісницький також нагадав, що військовий збір впровадили в Україні із серпня 2014 року. Його ставка - 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню.

- Необхідно мати на увазі, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці, – наголошує посадовець. – Тому закликаємо роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже неоформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи державного бюджету, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни. 

До слова, платниками військового збору є фізичні особи-резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні.

Фото надане Сектором комунікацій Головного управління ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео