Віра Олександрович

Якби не наші зарплати, у скарбниці Тернопільщини була б дуля з маком

гроші

На Тернопільщині вже сплатили майже 584 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Нагадаємо, йдеться про кошти, які стягують із зарплат краян.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- ПДФО є одним із бюджетоформуючих платежів місцевих скарбниць, - нагадує в. о. начальника Головного управління ДПС в області Валерій Лісницький. - Упродовж січня-лютого жителі Тернопільщини внесли 583 млн 781 тис. грн цього податку. Порівняно із відповідним періодом минулого року надходження зросли на 53 млн 472 тис. грн, або «плюс» майже 10,1%.

Із загальної суми даного податку місцеві скарбниці отримали 435 млн 457,9 тис. грн, що на 39,9 млн грн більше, ніж у січні-лютому 2019 р.

- До державного бюджету спрямували 148 млн 323,1 тис. грн ПДФО, - уточнює він. - Порівняно із аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 13,5 млн грн.

Найбільше ПДФО перерахували до скарбниць платники Тернополя і Тернопільського району. Це - 187,3 і 40,1 млн грн, відповідно.

- Вагомий внесок отримали і від бізнесу та жителів Чорткова – 18,3, Теребовлянщини – 18,2, Гусятинщини – 16,8, Збаражчини – 16,6 і Бучаччини – 15,2 млн грн, - констатує посадовець. - Варто зазначити, що в доходах обласного бюджету податок на доходи фізичних осіб займає понад 87% і є основним джерелом їхнього зростання.

На думку очільника податкового відомства Тернопільщини, резерви додаткових надходжень податку насамперед пов’язані зі збільшенням офіційно працевлаштованого населення і підвищенням середньої зарплати та легалізацією її реального рівня.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео