Оксана Бучко

Три доби життя воїна УПА можуть спробувати тернополяни

90120116_245810273124504_1971049337827885056_n

Відчути, що означає боротися до кінця, перемагати свої слабкості, гартувати тіло і дух, робити все заради досягнення мети. Спати, чекаючи на «алярм», охороняти побратимів на «стійці», з ризиком ходити у розвідку чи шукати прапор серед боліт, рватися до бою. Все це чекає на учасників теренової гри «Гурби-Антонівці», яку проведуть навесні на Тернопільщині.

Це спортивна патріотична гра для молоді з усієї України. Щороку тут збирається більше 350 молодих та активних людей, що не хочуть поринати у буденність, а прагнуть виходити за рамки, випробовувати себе, брати відповідальність та загартовувати тіло і дух. Вік учасників 18-30 років.

Гра поєднує в собі елементи спортивного та морального вишколу. Прожити три дні в небезпечних умовах, постійно пересуваючись та ідучи на компроміс із собою, дається нелегко. Не раз учасникам доводиться сумніватися у власних силах ще при заповненні анкети.

Дата: 30 квітня - 3 травня 2020 (захід відбувається щорічно)

Організатори заходу: Міністерство культури, молоді та спорту України у партнерстві з Молодіжним Націоналістичним Конгресом

Участь у грі безкоштовна.

Довідково:

На межі Тернопільської та Рівненської областей, урочище Гурби, поблизу села Антонівці, зараз спокійно. Саме тут 75 років тому Українська Повстанська Армія вийшла на героїчний бій з військами НКВС. Сили ворогів та технічне забезпечення були в рази більшими. Хоч радянські війська і здобули тактичну перемогу, та це не зламало наших воїнів. Вони проявили незламність духу та відданість країні.

Втрати УПА налічували до 100 людей, а вбито повстанцями було більше 900 радянських солдатів, стільки ж поранено.

Українці боролись за незалежність в XX ст. не з такою величезною кількістю солдатів та забезпеченням як Радянський Союз, а  діяли методом «Партизанки»: застосовували тактику малих груп, нападали зненацька та намагалися обхитрити ворога.

Дух історичної боротьби пронизує кожний квадрат терену. Тільки під час гри ти відчуваєш себе гідним сином Батьківщини, що здатен подолати страх та нерішучість заради однієї мети – спільної перемоги.

Вшанування та висвітлення цих подій - це основна ціль гри.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео