Віра Олександрович

Тернопільщина: новопризначений голова ОДА вже розгорнув бурхливу діяльність 

Труш_оф

Вжити посилені заходи щодо запобігання занесенню і поширенню COVID-19 на Тернопільщині розпорядився Володимир Труш. Він уже сьогодні, 20 березня, провів засідання оперативного штабу із організації профілактичних і протиепідемічних заходів.

Про це повідомили на сайтіТернопільської обласної держадміністрації (ОДА). 

– Головний державний санітарний лікар області відповідальний за запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб людини, у тому числі COVID-19, локалізацію і ліквідацію їх спалахів та епідемій на місцях, – наголошує пан Труш.

Очільник ОДА також акцентував увагу присутніх на головних завданнях, які сьогодні повинні виконувати представники усіх структур, а саме:

- стовідсоткова готовність до спалаху COVID-19 на території області; - дотримання карантинного режиму і правил індивідуального захисту; - забезпечення медичним обладнанням, лікарськими препаратами закладів охорони здоров’я і засобами захисту медичних працівників; - забезпечення аптечних пунктів масками, респіраторами, медичними засобами, зокрема - жарознижуючими препаратами; - контроль за дотриманням цінового порогу в аптеках із метою застосування ряду заходів щодо їх відповідальності тощо.

Нарада
Нарада

Що цікаво, за результатами засідання голова ОДА дав доручення відповідним службам. На думку Володимира Труша: - особи, які прибувають в область, повинні бути забезпечені новим одягом, а вжитий треба дезінфікувати; - потрібен чіткий контроль за самоізоляцією вказаних громадян та осіб, які прибули з-за кордону, - на 14 днів. 

Окрім того, Володимир Труш розпорядився про організацію постів поліції і медичних працівників з індивідуальним захистом на кордоні з Чернівецькою областю. Там повинні перевіряти температуру безконтактним термометром в осіб, які прибувають на Тернопілля. До того ж, в області мають визначити телефон гарячої лінії для звернення осіб із респіраторними симптомами або підозрою на COVID-19. 

До речі, йшлося також про пошиття масок для індивідуального захисту. Натомість організаціям, що продовжують роботу у період оголошеного карантину, наказали забезпечити своїх працівників дезінфікуючими засобами, масками і респіраторами.

Фото з сайту ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео