Віра Олександрович

На Тернопільщині претензії були до керівників 190 підприємств

Гроші

Своєчасно виплачена зарплата забезпечує стабільне наповнення місцевих скарбниць, впевнені на Тернопільщині. І чітко працюють у цьому напрямку.

Тож із початку цього року у нашому краї виплатили 2,3 млн грн заборгованої платні, повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Такий результат систематичної роз’яснювальної роботи, яку проводили фахівці Головного управління ДПС в області із керівниками підприємств, що допустили заборгованість із виплати зарплати і податкових платежів, - кажуть у податковій. - Відтак до бюджету надійшов 1 мільйон гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 700 тис. грн єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Спільні заходи роз’яснювального характеру щодо контролю за додержанням законодавства про оплату праці, а їх проводять із працівниками органів місцевого самоврядування, цього разу застосовували до керівників 190 підприємств.

- У результаті – на 179 (94%) фірмах підвищили рівень виплати зарплати, - уточнюють податківці. - Додаткові надходження склали 1,3 млн грн, із яких 600 тис. грн ПДФО та 700 тис. грн ЄСВ.

Зауважимо, до платників податків, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства (єдиний внесок), застосовували контрольно-перевірочні заходи.

- Із початку року провели 14 перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб і 8 перевірок приватних підприємців, - звітують у податковій. - Порушникам донарахували 900 тис. грн податків і зборів (штрафних санкцій і пені), у тому числі - 500 тис. грн ПДФО, 200 тис. грн ЄСВ і 100 тис. грн військового збору.

До речі, завдяки активізації роз’яснювальної роботи в лютому додатково оформили трудові відносини із 6 359 найманими працівниками.

 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео