Оксана Бучко

Тернопільські ФОПи вирішують замість влади допомогти закупівлі медичного обладнання для боротьби з коронавірусом

50

Залишатись на передовій в усі важкі часи вирішують підприємці країни. Тернопільські ФОПи планують приєднатись до всеукраїнського збору коштів на закупівлю медичного обладнання для боротьби з коронавірусом. Адже на сьогодні нашій системі охорони здоров’я не вистачає засобів.

– Сьогодні ми не маємо права стояти осторонь небезпеки, яка нависла над Україною, – вважає представник руху SaveФОП Сергій Доротич. – Зараз ми вкотре боремося за свій бізнес. Але перш за все ми патріоти і опікуємось долею країни. Ми не можемо інакше, бо це наше покликання. Відтак закликаємо усіх нас вчергове стати на захист майбутнього, на захист життя та здоров’я громадян України. Ми ініціюємо збір коштів на обладнання, якого так не вистачає занедбаній і пограбованій системі охорони здоров’я. Ми розпочинаємо організацію збору коштів на медичну апаратуру (апарати штучної вентиляції легенів і т.п.), ліки і засоби, яких не вистачає у лікарнях.  Днями буде визначено відповідальних представників Руху SaveФОП, які організують збір коштів на місцях для купівлі зазначених виробів медичного призначення і його постачання в заклади охорони здоров’я. Закликаємо Вас, колеги-підприємці, активно долучитись до цієї благої справи заради майбутнього України. Усі наші звіти публічні і кожна перерахована копійка буде підзвітна. Ми покажемо усьому світу імена справжніх відповідальних синів і дочок України. Покажемо усьому світу, що українське підприємництво – це здорова сила українського суспільства. 

На Тернопільщині вже займаються згуртуванням підприємців навколо такої ініціативи та розроблення системи для допомоги. Зокрема, найперше хочуть подбати про одноразові індивідуальні захисні костюми. 

– В Італії 20% лікарів заразились,  – говорить Наталія Шоломейчук. - Якщо не буде захисних костюмів, а вони – одноразові, хто погодиться заходити в палату і лікувати хворих? Тож найперше слід вирішувати це питання.

Також нагадують, що попередня боротьба за збереження спрощеної системи та розвиток мікропідприємництва не згортається. Скасувати фіскалізацію для мікропідприємництва планують, але дещо пізніше. Адже зараз є нагальна справа – зберегти життя та здоров’я українців. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео