Орест Сарматський

На гектарі лікарських трав можна заробити 300 тисяч грн (Агроновини)

2401 (Copy)

Українські лікарські трави в Європі активно купують фармацевтичні компанії за наявності сертифікатів. З одного гектару можна  заробити близько 300 тис. грн.

Про це повідомляє сільськогосподарський дорадчий центр «Фермерська Країна» на своїй сторінці у Facebook. 

Зазначається, що вітчизняний подорожник, волошка, а також чорниця і квіти ромашки користуються найбільшим попитом в іноземців.

– Цінуються трави зі Львівщини та Полтавщини, бо ці області вважають найбільш екологічно чистими. Найменш цінні – з Київщини та Харківщини. Аби навчитися правильно сушити лікарські рослини, їздив на спеціальні курси в Австрію та Польщу, двічі на рік проходжу сертифікацію продукції. Без сертифікації не зможу продавати трави за кордон. Найбільше купують Німеччина, Польща, а також Велика Британія, – розповідає фермер Дмитро Кубарін.

Він також стверджує, що на гектарі лікарських трав можна отримати 300 тис. грн прибутку. Однак на початку потрібно вкласти близько $50-100 тис. Окупиться бізнес за два роки.

2402 (Copy)
2402 (Copy)

Аномальна зима негативно вплинула на с/г культури у світі

Цьогорічна аномально тепла зима вплине на виробництво сільгоспкультур у світі, посприявши підвищенню ризику продовольчої інфляції, повідомляє SuperAgronom.com.

Так, у Таїланді зафіксована найсильніша посуха за останні 40 років, в Європі тим часом спостерігалася найтепліша зима. В Австралії і Новій Зеландії випала мінімальна кількість опадів, а в окремих частинах США погодні умови сприяли прояву більш вологих погодних умов.

Екстремальні погодні умови у поєднанні з поширенням коронавірусу по всьому світу стали наслідком нестабільних цін.

На думку фахівців, непередбачувані погодні явища поряд зі зниженням доступності води в багатьох регіонах стануть ключовими факторами при визначенні цін на продукти харчування.

– Зміна клімату також буде дуже важливим драйвером формування цін на продукти харчування в середньостроковій перспективі, – заявили в компанії Nomura Singapore Ltd.

Останні 3 місяці зимового періоду в Європі характеризувались рекордними температурними максимумами. Середня температура в регіоні була майже на 1,4°С вище, останньої нейтеплішої зими.

Протягом зими посіви озимої пшениці перебували в стані зимового спокою, при цьому, не маючи змоги розвинути звичну стійкість до морозів.

Безперервний осінній дощ спровокував найнижчий за останні 40 років рівень посівів озимої пшениці в Великобританії, а також став причиною зниження посівних площ у Франції.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео