Орест Сарматський

Японія визнала талант юного художника з Тернопільщини (фото)

Золоту медаль Всесвітнього конкурсу дитячого малюнку, що майже тридцять років поспіль відбувається у Японії, здобув юних художник з Тернопільської області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила наставник хлопчика із Заводської школи естетичної виховання, викладач-митець Тетяна Витягловська.

- У Токіо уже 27 років проходить Всесвітній конкурс дитячого малюнку «IE-NO-HIKARI». Цьогоріч для участі у ньому надійшло 18 тисяч 593 малюнки з 73 країн нашої планети, в тому числі 406 з України. Приємною стала звістка, що золоту медаль цього престижного конкурсу здобув малюнок «Вітаю вас, ластів’ята!» учня нашої Заводської школи естетичного виховання 13-річного Олександра Жолондека, - пише Тетяна Витягловська.

[gallery columns=«1» size=«full» ids=«279471,279472,279470,279469»]

Довідково. Міжнародний конкурс дитячих малюнків Асоціації «Ie-no-hikari» (з японської «Світ домівки») проводиться серед  мистецьких шкіл художнього спрямування.

До участі у конкурсі запрошуються діти віком від 6 до 15 років. Роботи мають бути виконані на папері максимальним розміром 728мм х 515мм по одній від кожного учасника.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео