Ця тернопільська майстриня знає, що заряджає позитивом (фото)

received_854222108426374

—  Процес творення приносить величезне задоволення. Я наповнююсь енергією та отримую потужний заряд позитиву. А ще рукоділля це чудовий спосіб відволіктись від негативних думок, — каже тернополянка Людмила Андрєєва.

Я вирішила поспілкуватися з майстринею, коли побачила її віночки — тендітні та ніжні.

received_265287087809127
received_265287087809127

— Ви декоруєте різні предмети, виготовляєте фруктові букети... Коли почали займатись рукоділлям і чому?

— Мені завжди подобались різноманітні декоративні дрібнички. Завжди хотілось робити щось власноруч. Почала вишивати бісером і зрозуміла, що мені це подобається. А ось займатись хендмейдом почала зовсім недавно. Найперше, що робила — букети з цукерок.

Зараз займаюсь виготовленням весільних дрібничок — бантиків, бутоньєрок, оздобленням бокалів тощо. Всі мої «клієнти» - знайомі та родичі. Я дуже вдячна їм за довіру! Надихає, коли людям подобається те, що ти робиш.

— Як виникла ідея створення обручів?

— Перший виготовила для донечки своєї хорошої подруги та колеги на свято в садочку. А потім спробувала інші варіанти, вирішила зробити віночки на перше причастя. Вийшло гарно, дужне ніжно, я й сама не очікувала.

Взагалі, віночки — оздоби, котрі використовують тепер тільки на свята. Цікаво, що намисто й вінок здавна були найціннішими прикрасами дівчат. Про них мріяли, довго обирали... Зараз часи інші, та й цінності інші. Але мода на віночки таки є! Їх одягають на тематичні свята, весілля, до першого причастя, навіть на фотосесії!

received_938333753269164
received_938333753269164

— Розкажіть про роботу над ними. Зокрема, звідки берете ідеї.

— Звичайно, часто переглядаю майстер-класи, фото й відео з виготовлення/декорування тої чи іншої речі. Роблю висновки, вчусь (навіть тому, як не потрібно робити). Кожна моя робота завжди відрізняється від побаченої, бо вкладаю частинку душі у неї, бачу її по-своєму... А ще для мене важливо, щоб те, що я роблю, було високоякісним і акуратним. На базарі можна купити халтуру, а це — ручна робота.

Чи самі виготовляєте складові?

— Поки купую вже готові квіти, різноманітні декоративні дрібниці. Але вже думала, щоб зробити квіти власноруч. Зараз є дуже багато різних матеріалів і технік... Треба тільки час і бажання.

received_637235127062001
received_637235127062001

— У виробах ви часто використовуєте квіти. Чи є у вас улюблені?

— Квіти мені подобаються різні. Зараз такий величезний вибір! Я можу годинами вибирати їх. Але вибір залежить від того, що саме я буду робити. Важливо обрати не тільки квіти, а й, наприклад, листя, декоративні деталі, стрічки, підібрати кольори.

Якщо говорити про улюблені квіти, то, напевно, це піони. Вони такі пишні, показні, насичених або ніжних кольорів,  а водночас прості. Це квіти з дитинства. Я дуже хочу зробити гарний, об'ємний обруч чи віночок саме з піонами. Таку пишну красу.

— За яким принципом компонуєте деталі?

— Просто створюю картинку в уяві. Довго думаю, перш ніж розпочати роботу. Результат має подобатись мені, перш за все, бо, переконана — все, що зроблено з любов'ю, подобається людям.

Запитувала Інна Шибарська

Фото надані Людмилою Андрєєвою

Вибір читачів за тиждень

Відео