Орест Сарматський

Коронавірус VS аграрії: чи не завадить карантин посівній? (Агроновини)

2901 (Copy)

В Україні через загрозу поширення коронавірусу ввели карантин, обмежили рух транспорту у великих містах та не працюють розважальні заклади та торгові центри. Але одного коронавірус відмінити не в змозі – посівну, пише Agravery.com.

Ось що думає Андрій Душейко, із СТОВ «Дніпро», Черкаської області.

- Ще ніхто не знає, як це може вплинути на нашу роботу. Більше того, я не вірю, що бодай один ТОП-чиновник країни знає, що буде. А мені і думати про це не хочеться. Але однозначно жодних робіт ми відкладати не можемо, якщо сіяти треба в квітні, то це має бути виконане саме в квітні. У червні ніхто сіяти вже не буде, це пізно. Ось у цьому і вся проблема. Ще проблема в тому, що всі кажуть, що маски не допомагають, тож я не розумію, чого тоді коло них такий ажіотаж. Їх мають носити вже ті, хто захворів, аби не поширювати інфекцію так інтенсивно. Втім, весь наш персонал знає, що, якщо вони відчувають себе хворими, або в них температура, то краще на роботу не виходити, а звернутись до лікаря чи лікуватись вдома. Що стосується забезпечення ресурсами, то добрива і насіння в нас вже є, а от із засобами захисту рослин поки ситуація невідома, подивимось що далі буде, - вважає аграрій.

В Україні в період карантину зросло споживання меду

В Україні середнє споживання меду на душу населення складає близько кілограму на рік. В зв’язку із загостренням ситуації з коронавірусом, в Україні зріс попит на мед. Про це розповів Валерій Курейко, бджоляр та співвласник ТМ «Знатний Мед», передає agravery.com.

Експерт зазначає, що споживання меду в Україні має сезонний характер — мед переважно сприймають як «ліки», а про зміцнення імунітету згадують зазвичай взимку та на початку весни.

«Проте максимальну користь для організму можна отримати за умови регулярного споживання натурального меду. Після загострення епідеміологічної ситуації у Європі та введення в Україні низки обмежувальних карантинних заходів, спостерігається зростання попиту на мед та продукти бджільництва, насамперед, пилок та прополіс, а також забрус», — повідомляє бджоляр.

2902 (Copy)
2902 (Copy)

Таким чином, споживачі поспішають придбати мед для себе та близьких, адже з кожним весняним тижнем у бджолярів його стає все менше, а мед нового сезону з'явиться на ринку не раніше червня. Люди звернулися до перевірених віками засобів зміцнення та підтримки імунітету — до яких традиційно відносять бджолиний мед.

«Звичайно, мед не є антивірусним засобом сам по собі. В той же час, у людини з хорошим імунітетом більше шансів не захворіти, а якщо навіть захворіє, то швидше подолати хворобу», — наголошує Курейко.

За словами бджоляра, в Україні середнє споживання меду на душу населення складає близько кілограма на рік, однак у Греції і Словенії споживання меду на душу населення складає понад 1,5 кг, а у Німеччині та Швейцарії — близько 1,3 кг на рік.

«Однак ці країни не є провідними виробниками меду, як Україна», — підкреслює Валерій Курейко.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео