Віра Олександрович

Тернопільщина: лише за два місяці призначили штрафів майже на 3 млн грн

алкоголь

Торговці підакцизними товарами на Тернопільщині порушували закон, а відтак – були покарані: хтось штраф заплатив, інші – ліценцію втратили.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- Із початку року фахівці управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 83 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - уточнюють податківці. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 2 млн 608,8 тис. грн

За результатами проведених перевірок встановили 94 порушення норм Закону від 19.12.1995 р. №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».

- Найчастіше порушники торгували алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, - констатують у податковій. - Таких випадків зафіксували 31, тобто - кожне третє порушення. Крім того, виявили 15 фактів роздрібної торгівлі алкоголем без ліцензій, 14 – роздрібної торгівлі цигарками поштучно і 13 – зберігання фальсифікованого алкоголю з ознаками підробки тощо.

Також від початку року скасували 58 ліцензій: на право роздрібної торгівлі алкоголем - 22, решту - на право роздрібної торгівлі цигарками. Що цікаво, на початку березня в області було 4 477 діючих ліцензії. Левова частка – на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем в лише 234 – на право торгівлі тютюновими виробами.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео