Віра Олександрович

Тернопіль: як виходите з дому, прихопіть паспорт або водійське посвідчення

Штаб22

Нові, ще жорсткіші обмежувальні заходи вступили в дію в Україні сьогодні, 6 квітня. Нагадаємо, це сталося відповідно до постанови Кабінету Міністрів.

У Тернополі тепер узгодять власні вказівки із пропозиціями урядовців і викладуть їх, підкріпивши рішенням виконавчого комітету міської ради. Зокрема, у громаді теж діятиме обов’язкова вимога про наявність маски і документів у всіх, хто виходить з дому, а також – заборона на відвідування спортивних майданчиків і парків тощо. На цьому зробили акцент під час засідання Тернопільського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 6 квітня. Участь у нараді через відеозв’язок взяв і начальник міського відділу поліції Сергій Гаврилюк.

– Від сьогодні всі громадяни повинні мати із собою посвідчення особи із вклеєним фото, – каже він. – Люди мають право пересуватися містом лише у масці. Парки, пляжі, шашлики і тому подібне. За це будемо застосовувати штрафи – від 17 тис. грн до 34-х. Вулицею можна пересуватися лише вдвох, за винятком потреби у супроводі дітей. Тварини дозволено вигулювати тільки по одному. Усі, старші 60-ти років, повинні бути на самоізоляції. Самотні можуть зателефонувати і попросити допомогу. Окрім того, забороненим є самостійне пересування дітей, віком до 14-ти років.

Штаб_Гаврилюк
Штаб_Гаврилюк

Принагідно Сергій Гаврилюк попросив ухвалити рішенням виконавчого комітету заборону на роботу ломбардів. Виявилося, що частину із них після озвучення рекомендацій Уряду  вже вчора, 5 квітня, відчинили.

– Це обмеження треба підтвердити, щоб ми почали їх штрафувати. Зараз ми мусимо обмежуватися лише профілактичними бесідами, а завтра вже почнемо складати протоколи, – пояснює він. – Приємно, що люди реагують. Як помічають якісь порушення, то відразу телефонують.

Ринки і ломбарди у нашому місті все-таки працювати не будуть. На цьому наголосив і міський голова Сергій Надал.

– Рішення Штабу про заборону роботи ринків і ломбардів є, і воно діє, – каже він. – Втім, ми сьогодні ж проведемо його і рішенням виконкому.

У міській раді тернополянам, які виходитимуть із дому, порадили обов’язково із собою брати паспорт або посвідчення водія. Наявність у людини таких документів дозволить перевірити, чи не мусить вона у цей час бути на самоізоляції або, наприклад, в обсервації. Окрім того, це дасть можливість органам правопорядку застосовувати адміністративну відповідальність до порушників правил карантину.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео