Віра Олександрович

Тернопільщині знадобився лише квартал, щоб дати майже 2 млрд грн

гроші

Понад 1,8 млрд грн вже спрямували до зведеного бюджету платники з Тернопільщини. У порівнянні з торішніми даними, надходження зросли на 122 млн грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області.

- Упродовж І-го кварталу 2020 року до зведеного бюджету платники податків Тернопілля спрямували 1 млрд 834,7 млн грн податків і зборів, - уточнює в. о. начальника Головного управління ДПС в області Валерій Лісницький. - У порівнянні з відповідним періодом торік приріст склав 218,1 млн грн, або 13,5%.

Він також зазначив, що внесок платників Тернопільщини у загальний фонд державного бюджету склав 810,4 млн грн.

- У січні-березні індикативні показники виконали на 101,9%, - додає пан Лісницький. - Додаткові надходження склали 15 млн грн. У порівнянні з минулорічною сплатою надходження зросли на 122 млн грн, або на 17,7%.

Валерій Лісницький розповів, що доходи місцевих бюджетів у І-му кварталі склали 1 млрд 22,5 млн грн. Це - аж на 10,5%, або на 97,2 млн грн перевищило надходження за 3 перших місяці торік.

- До загального фонду обласного бюджету Тернопілля платники перерахували 155 млн 298 тис. грн податків і зборів, що перевищило очікувані надходження на 1 млн 90 тис. грн, – констатує очільник податкового відомства краю.

Отже, у цей нелегкий час випробувань для кожного особисто та підприємництва загалом платники податків сплатили до бюджетів доволі значну суму.

- Тому хочу щиро подякувати кожному платнику, суб’єктам господарювання великого, середнього і малого бізнесу за доброчесність і відповідальність, - продовжує Валерій Лісницький. - За те, що в специфічних умовах, у яких опинився сьогодні цілий світ, ви дбаєте про фінансовий захист нашої країни.

До речі, карантинні умови внесли зміни у деякі документи, зокрема, новації запровадили і щодо РРО.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео