Оксана Бучко

Тернополяни можуть допомогти зупинити капітуляцію України перед Росією

Blue Computer Keyboard with speech bubble showing Online Petition

Сценарій Придністров’я, який відкрив Росії двері до дестабілізації у Молдові, може повторитися й у нас. Провідником такого процесу називають керівника Офісу Президента Андрія Єрмака. Тож єдиним виходом для збереження України бачать відставку цього посадовця, у чому можуть допомогти і тернополяни.

Зараз триває збір підписів під петицією про звільнення та притягнення до кримінальної відповідальності голови Офісу Президента Андрія Єрмака.

– Незадовго після призначення Єрмака на посаду глави Офісу Президента він, разом із Кучмою, підписався під створенням так званої Консультативної Ради в рамках ТКГ у Мінську, – йдеться у петиції. –   Фактично, в разі її створення, представники російських окупаційних адміністрацій із тимчасово непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей стануть стороною переговорів із Україною. А Росія із агресора та окупанта перейде в статус посередника і миротворця. Це позбавить РФ відповідальності за війну проти України та окупацію Криму та Донбасу. В силу різних обставин цей процес поки вдалося призупинити, але Єрмак заявляє, що готовий й надалі втілювати цей антиконституційний план. Тому єдиною гарантією, що він не реалізує цей задум, є його негайна відставка та кримінальна справа за ознаками державної зради.

Окрім того, Андрій Єрмак явно не відповідає передвиборчому меседжу Президента Володимира Зеленського про подолання корупції. Зокрема, у мережі вже є відео про зустріч його брата Дениса Єрмака, на якій обговорювали кадрові призначення за оплату. У тому числі мова йшла і про призначення голови Тернопільської облдержадміністрації, йдеться у сюжеті тернопільського волонтера Сергія Норда.

Тож у петицїі про відставку Андрія Єрмака також є вимога до компетентних органів влади розпочати кримінальні провадження за фактами державної зради і корупції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео