Жителі Тернопільщини свідомо наражають на небезпеку оточуючих 

HBUNSJad5zVBvTnZlkPN

Інфекційне захворювання COVID-19 не оминає і медиків Тернопільщини. Чи не у всіх зареєстрованих випадках вони підхопили недугу від пацієнтів. 

Та причиною у багатьох випадках стало не те, що у медичних закладах не вистачає захисних костюмів чи масок, а те, що люди, яких медики лікували, просто не повідомили, що повернулись з-за кордону.

– Одна жіночка викликала швидку зі скаргою на болі в печінці, не повідомивши про те, що недавно повернулась з Польщі. Медики швидкої виїхали без засобів захисту, перший огляд цієї жінки лікарі в медзакладі також проводили без захисних засобів. Лише коли у пацієнтки виявили підвищену температуру, вона зізналась про своє недавнє повернення з Польщі. Згодом у неї було виявлено коронавірус, – пише Тарас Будз на своїй сторінці у Facebook.

І це не єдиний такий приклад, коли через небажання чи можливо страх пацієнтів повідомляти про те, що можуть бути інфіковані COVID-19, інфікувались лікарі. 

– Аналогічний випадок стався недавно і з пацієнткою, якій надавали допомогу після ДТП в хірургічному відділенні першої лікарні. Лише після встановлення у неї коронавірусної хвороби, пацієнтка зізналась про своє недавнє повернення з Італії. Як наслідок – КОРОНАВІРУС згодом виявили у двох медиків хірургічного відділення та в однієї техпрацівниці, яка доїждає на роботу з села. Чи це останні зараження, поки також невідомо, – зазначає Тарас Будз.

Проте, дехто із жителів області вважає, що медики самі винні у тому, що заразились. 

комент
комент

Медики закликають жителів області одразу надавати всю необхідну інформацію, аби знизити ризик підхоплення коронавірусної інфекції. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео