Дарія Шевченко

Представники влади закликали тернополян святити паски на Великдень онлайн

1

У Тернополі відбулось засідання представників влади та обласної Ради Церков. Під час нього обговорили усі можливі способи, як мінімізувати контакти жителів на Великодні свята. Вирішили, що мешканці селищ зможуть посвятити кошики поблизу воріт приватних домівок, а у містах планують запросити священиків у пекарні, щоб ті освятили паски до продажів.

Члени обласної Ради Церков Тернопільщини підтримали карантинні заходи на період свят.

2
2

- Щороку ми з нетерпінням очікуємо Великодня, з ним пов'язано багато чудових традицій. Однак цього року ми змушені відзначати світле свято Воскресіння Христового в особливих умовах. Ми розуміємо, що саме пасхальний період може бути часом найбільшого поширення коронавірусу. Тому відповідальність представників релігійних організацій і громад зараз є особливо важливою. Ми закликаємо всіх мешканців краю залишатися вдома, брати участь у святкових богослужінь в онлайн та не наражати на небезпеку себе і своїх рідних, — зазначив очільник ОДА Володимир Труш.

4
4

Нагадаємо, що у храмі дозволено перебувати до 10 осіб, сукупно із розрахунку 1 людина на 5 м.кв. Усі тернополяни зобов’язані мати засоби індивідуального захисту.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео