Горе-водій відповідатиме одразу за чотирма статтями

20180525151134

Одразу за чотирма статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення відповідатиме перед законом житель селища Залізці Зборівського району.

Одинадцятого квітня близько 21:00 працівники поліції зупинили автомобіль, який їхав з несправними світловими приладами. Документів на транспортний засіб водій також не пред'явив, пише Досьє 102.

При розмові з кермувальником правоохоронці відчули запах алкоголю і запропонували пройти освідчення. Чоловік відмовився і почав поводитися агресивно та намагався втекти.

Поліцейські попросили заспокоїтися, залишатися на місці та пред'явити документи. Проте співрозмовник не відреагував і все ж таки спробував втекти.

До правопорушника застосували засоби примусу, одягнувши кайданки згідно зі статтею 44 та 45 ЗУ «Про Національну поліцію».

Після оформлення документів при свідках, чоловік, який перебував в службовому авто, почав втрачати свідомість. Поліцейські викликали швидку. Його госпіталізовували в травматологічне відділення.

Потерпілий заявив, що отримав тілесні ушкодження. Натомість правоохоронці стверджують, що уся розмова та моменти затримання зафіксовані на боді-камери і до порушника силу не застосовували, окрім моменту одягання кайданків.

За порушення закону жителю Зборівщини доведеться відповідати у суді згідно чотирьох статей Кодексу України про адміністративні правопорушення: 185 КУпАП - Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, 121 частина 1 КУпАП - Керування водієм транспортним засобом, що має несправності зовнішніх світлових приладів (темної пори доби), 126 КУпАП - Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки та 130 КУпАП - Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння.

Триває перевірка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео