Як не нашкодити фігурі за Великдень: прості поради для тернополян

11

Аби Великодні свята не перетворилися у справжнє випробування для організму, до частування слід віднестися з розумом. А отже, бути акуратними у виборі страв.

Яйця (вживайте 1-2 яйця на день). Вони добре насичують, даючи тривале відчуття ситості.

М'ясо і ковбаси - пропоную краще вибирати нежирні, а ще краще – власного приготування (шинка, філе нежирної свинини чи яловичини, грудинка, запечена в домашній духовці, без зайвих консервантів, цукрів і жирів).

Хрін (прискорює травлення). Його  корисно поєднувати з тертим відвареним буряком.

Всі м’ясні cтрави обов’язково поєднуйте з тушкованими або свіжими овочами. Уникайте майонезу та страв з його вмістом.

З напоїв вибирайте корисні зелений чи м’ятний чай (без цукру), вони знижують апетит. Старайтесь більше вживати просту воду, особливо перед прийомом їжі.

Ну і, звичайно, паска. Її теж можна, але не багато.

Не рекомендується вживати за один прийом великий обсяг їжі. Якщо всі заборонені під час посту страви з’їсти за один прийом, ферментативні системи організму можуть не впоратися з таким навантаженням, що приведе до проблем травлення. Остерігайтесь також алкоголю, жирної та гострої їжі в великій кількості, продуктів з штучними добавками (тістечка з жирним кремом, соуси, копченої  їжі). Це перевантажує вашу травну систему.

І пам’ятайте, тривалі вихідні - це не привід засиджуватися за столом. Зрештою, за цих кілька днів не нанесете кардинальної шкоди фігурі. Просто згадайте прості правила і робіть своє харчування більш продуманим.

Світлого Великодня!

Вибір читачів за тиждень

Відео