Орест Сарматський

Громада з Тернопільщини в умовах карантину перейшла на онлайн-режим

копичинці (Copy)

Карантинні заходи та дистанційна робота не стали на заваді для проведення другого засідання робочої групи щодо розроблення Стратегії розвитку Копичинецької міської ОТГ.

Чи не вперше в області подібне засідання проходило в онлайн-режимі.

Під час онлайн-включення Наталія Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу «U-LEAD з Європою», зазначила, що представники робочої групи, не дивлячись на складний час, виконали чималий обсяг роботи.

- Сьогодні ми спілкуємося в онлайн-режимі, але як бачимо, результати нашої дистанційної роботи досить ефективні. Приємно, що всі знайшли час для обговорень подальших кроків розробки стратегії розвитку громади, яка стане орієнтиром та дороговказом на шляху до успіху Копичинецької ОТГ, – додала Наталія Онищук.

Павло Лосик, голова Копичинецької ОТГ, закликав присутніх брати активну участь в розробці стратегії громади. «Зараз в громаді проводиться багато заходів по боротьбі з COVID19, до чого долучаються жителі громади.

Експерт з регіонального розвитку Тарас Рашкевич представив членам робочої групи результати опитування мешканців та підприємців громади, а також ознайомив їх з основними аспектами соціально-економічного аналізу.

Як показують результати опитування, основними ресурсами для розвитку громади являються вигідне географічне розташування, активність мешканців та наявність вільних земельних ділянок.

Якщо говорити за чинники, які заважають розвитку ОТГ, то це в першу чергу високий рівень безробіття та відсутність зовнішніх інвестицій.

Учасники робочої групи сформували загальне бачення розвитку Копичинецької ОТГ та розробили  SWOT-аналіз чинників, які мають впливають на розвиток громади.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео