Оксана Бучко

Тернополяни можуть не отримати тюльпанів із Нідерландів через порушення туристами карантину

квіти

Фермери у Нідерландах хочуть зупинити туристів, які все ж таки попри карантин їдуть фотографуватись на тюльпанові поля. Зважаючи на це, голівки квітів будуть обламувати швидше, щоб поля не були такими привабливими у кольорі. Це зменшить небезпеку поширення коронавірусної інфекції, але й водночас кількість країн, у які можуть експортувати тюльпани. Тож тернополяни цього року не лише не побачать таких квітів на полях під час запланованих до карантину, а тепер скасованих на невизначений термін, подорожей, а й навіть на прилавках квіткових магазинів.

Як повідомляє suspilne.media з посиланням на видання Omroep West, на вихідних до регіону Болленстрек, який спеціалізується на вирощуванні цибулин тюльпанів, нарцисів і гіацинтів, приїздили туристи. Не зупинили людей ні застереження місцевої влади, ані дорожні бар’єри та закриті провінційні дороги. Фермер Саймон Пеннінгс через це вирішив почати обламувати голівки квітучих тюльпанів раніше, ніж зазвичай.

- Ми збираємося позбавити плантації певних типів квітів. У результаті кольори на тюльпанових полях зникнуть і це зробить їх менш привабливими для людей, - пояснив чоловік.

За кордон продавати таких квітів уже не зможуть. Адже перед зламуванням голівки вони мають повністю розкритися, щоб фермер міг переконатися, що рослина здорова.

- У результаті ми зможемо експортувати наші квіти у набагато меншу кількість країн. Але останнє, чого б нам хотілося – це новий міні-спалах коронавірусу, - додав фермер.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео