Віра Олександрович

Кримінальний Великдень: у Тернополі спіймали кілька порушників карантину і паліїв сміття

Тернопіль_карантин

Майже 10 протоколів про адміністративні порушення оформили тернопільські поліцейські під час святкування Великодня на порушників карантинних вимог.

Втім, серйознішу проблему у Тернополі створили палії, які додали роботи і поліції, і рятувальникам. Про це стало відомо сьогодні, 21 квітня.

– Правоохоронці у Тернополі працювали у минулі свята в посиленому режимі, - каже міський голова Сергій Надал. – У місті було 46 піших патрулів і три автомобільних. До патрулювання були задіяні і працівники Національної поліції, і муніципальної інспекції, і патрульної поліції, і навіть Національної гвардії.

За словами начальника міського відділу поліції Сергія Гаврилюка, вихідні минули доволі спокійно. Нагадаємо, працівники поліції чергували біля кожного храму, стежили за дотриманням вірянами карантинного режиму.

– До храмів у ці свята прийшла надзвичайно мала кількість вірян, - уточнює він. – Добре, що тернополяни дослухалися до заклику своїх ієрархів. Там, де були люди, вони всі дотримувалися маскового режиму та інших рекомендацій.

Втім, без ексцесів на обійшлося. Правоохоронці все-таки оформили 9 протоколів за порушення карантинного режиму. Причому у 2-х випадках матеріали склали на людей, які прибули з-за кордону і відмовилися йти на обов’язкову обсервацію у лікарню №3.

– На злісних порушників за відсутність засобів індивідуального захисту оформили 7 протоколів, – уточнює начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. – Крім того, на в’їздах у місто весь час продовжували працювати контрольно-пропускні пункти (КПП). За чотири дні – від 17 до 20 квітня включно – там перевірили 6 тисяч 821 транспортний засіб. Підвищеної температури тіла під час скринінгу у водіїв і пасажирів не було. Нагадую, таке чергування триває.

До речі, Сергій Надал принагідно подякував і рятувальникам. Адже їм у вихідні довелося активно попрацювати. Зокрема, у Тернополі відбулися навмисні підпали. Так, вогонь знищив кілька сміттєвих контейнерів. Винних у цьому злочині, до речі, правоохоронці вже знайшли. Розслідування цієї кримінальної справи триває. Розбираються поліцейські і в причинах пожежі, що сталася на вулиці Микулинецькій. Там рятувальникам довелося працювати впродовж кількох годин. На щастя, вогонь не встиг добратися до житлових будинків чи майна суб’єктів господарювання.

Фото зі сторінки Сергія Надала у «Фейсбуці» 

Вибір читачів за тиждень

Відео