Тернопіль має на кого рівнятися: будинки для безпритульних – реальність! (фото)

1

Новенький комплекс із 40 міні-будиночків, призначених для безпритульних, з'явився в американському місті Сан-Хосе.

Будинки обладнані всім необхідним (електрикою, опаленням, кондиціонером та побутовою технікою, меблями), але для того, щоб проживати у них, потрібно виконувати певні умови, пише San Jose Insidу.

2
2

Незважаючи на невеличку площу кімнати (7,5 кв. м), компактні меблі дозволяють зручно влаштуватися. У житловому комплексі є пральні, загальні душові, кухня і комп'ютерний клас, де можна отримати основні навички користувача.

3
3

Однак жити в містечку може не кожен, оскільки від мешканців вимагають дотримання певних умов і правил. Аби отримати житло, безхатьки не повинні вживати наркотики, алкоголь, буянити, а до містечка повертатися не пізніше 22 години. Охоронець біля входу на територію комплексу відстежує повернення мешканців. Господарі будиночків також повинні працевлаштуватися.

- За перший місяць проживання в будиночку потрібно заплатити 10% від свого доходу або 20$ на місяць (якщо не працюєш), за другий ― 20%, за третій ― 30%. Оренда будинків розрахована на три місяці, щоб за цей період мешканці мали змогу знайти собі постійне житло.

Кожен будиночок обійшовся штату в 6500 доларів. А даний комплекс є частиною пілотного проекту, який має на меті  забезпечити зростаюче число безпритульних дахом над головою.

За рік цей ЖК зможе прийняти до 120 бездомних.

Фото: Nicholas Chan та FB Livejournal

Вибір читачів за тиждень

Відео