Віра Олександрович

За чиї гроші на Тернопільщині ремонтують дороги та забезпечують інше

Гривні

Жителі Тернопільщини вже сплатили 895,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Причому ці гроші – основна частина місцевих скарбниць. Саме за них будують дороги, ремонтують двори і будинки, утримують бюджетну сферу.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж І-го кварталу із доходів жителів Тернопільської області перерахували 895 млн 700,3 тис. грн ПДФО, - уточнюють у податковій. - Приріст платежу до рівня січня-березня 2019-го склав 9,3», або «плюс» 75 млн 930,1 тис. грн.

Відповідно до бюджетного розподілу, державна скарбниця з усієї суми надходжень отримала 25,5% ПДФО, а це – 228 млн 513,8 тис. грн.

- Понад 74,5% ПДФО спрямували до місцевих скарбниць, - пояснюють податківці. - Тож територіальні громади отримали 667 млн 186,5 тис. грн. Варто також мати на увазі, що платниками ПДФО є як фізичні особи-резиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні та іноземні доходи, так і фізособи-нерезиденти, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні, а також податкові агенти.

До речі, цей платіж є одним із бюджетоформуючих дохідної частини місцевих скарбниць. Так, в області частка ПДФО у надходженнях до місцевих бюджетів складає понад 70%, а у скарбниці Тернополя – 60%. При цьому основну частину в надходженнях цього платежу займає оподаткування зарплати та інших доходів громадян.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео