Коли тернополяни зможуть вийти з карантину та як змінюватимуться обмеження впродовж наступних тижнів (інфографіка)

dnbdjkrjte6ruqkmspjgtbhh74za1sdf

24 квітня Уряд нарешті завершив розробку плану виходу із карантину. Стратегія містить 5 етапів. Проте враховуючи зростання кількості хворих в Україні, а особливо і на Тернопільщині, де вже інфіковано 565 осіб, на послаблення обмежувальних заходів не варто скоро чекати.

План виходу із карантину опублікував прем’єр-міністра Денис Шмигаль на своїй на сторінці у Facebook Відповідно до плану Уряду, ми наразі знаходимось на нульовому етапі. Перший настане тоді, коли протягом 10 днів щодня виявлятимуть стабільну кількість інфікованих на коронавірусну інфекцію, з відхиленням у 5%. І лише після цього тернополяни зможуть відвідувати парки та зелені зони, проте це не стосується дитячих майданчиків, та знімуть ще декілька обмежень.

Наступний другий етап – це протягом 10 днів кількість людей, що інфікувались, має знижуватись, у той час має і зростати кількість людей, які одужали. Саме тоді нам дозволять відвідувати спортзали, а тернопільські випускники змушені будуть повернутись до школи, аби завершити навчання та підготувались до ЗНО. Нагадаємо, учні усіх інших класів цього року до школи так і не повернуться.

Третій етап передбачає, аби кількість тих, хто одужав від коронавірусної інфекції, вдвічі або й більше перевищувала кількість захворілих. Тоді тернополяни зможуть скуштувати улюблену страву у своєму улюбленому закладі харчування, а дітей можна буде нарешті відпустити погратись на дитячі майданчики. А також поїхати у сусідні село чи місто в межах області саме громадським транспортом.

Щодо 4 кроку, то буде важкувато, адже протягом 10 днів поспіль в області має бути виявлено не більше 5 випадків, які не пов’язані між собою.

Саме у цей час тернополяни зможуть повернутись до звичного життя, окрім тих, які планують їхати кудись закордон.

Ну і нарешті фінальний 5 етап передбачає, що виявлятимуть лише поодинокі випадки.

Саме тоді знімуть абсолютно всі обмеження. Проте, щодо дат, влада продовжує мовчати. Адже наразі через зростання кількості хворих карантин продовжили до 11 травня, а за висновками фахівців пік захворювання на Тернопільщині очікують на середину травня.

Усі актуальні новини про коронавірусну інфекцію можна прочитати ТУТ.

a2b41aa-1-original
a2b41aa-1-original

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео