Тернополяни, які нині в Швеції, можуть повернутись додому

на головну

Через карантинні заходи у зв’язку пандемію COVID-19 по всьому світу скасували авіасполучення, тож багато українців, у тому числі тернополяни, не можуть повернутись додому. Проте посольства України в усіх країнах роблять усе можливе, аби відправити наших громадян на рідну землю. Відтак, уже через два дні спецрейс зі Швеції полетить до Києва.

Проте аби полетіти 28 квітня зі Стокгольму до Борисполя потрібно виконати декілька умов. Посольство України у Швеції повідомляє, що найперше додому зможуть повернутись лише ті українці, у кого всі документи в порядку, тобто не протерміновані біометрія чи віза.

Окрім того, на борт літака не пускатимуть тих, хто не підписав згоди на обсервацію чи самоізоляцію. У цьому документі тернополяни мають вказати як саме вони планують доїхати до Тернопільщини, та що вони обирають: самоізоляцію чи обсервацію. Якщо останнє, то громадяни мають вказати, де планують її проходити, адже їм пропонують шість таких місць у різних районах області.

обсервація
обсервація

У разі, якщо тернополяни виберуть самоізоляцію, то мають встановити на смартфон додаток «Дій вдома» від Міністерства цифрової трансформації. Прочитати про мобільний застосунок докладніше можна ТУТ. 

Усі охочі тернополяни, які хочуть полетіти цим рейсом зі Стокгольму до Києва, мають зв'язатись із Посольством України у Швеції. Усю контактну інформацію можна знайти ТУТ.

рейс
рейс

До слова, ціна квитка на літак зі Стокгольму до Києва стартує від 5 836 гривень. Придбати квиток можна ТУТ.

Як повідомили в Посольстві, це останній рейс з Швеції до України на наступні декілька місяців.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео