Оксана Бучко

Тернополяни висловлюються проти карантину

bcaf5fe-mask

Не у всіх країнах через коронавірус зупинили практично увесь малий та середній бізнес. Тернополяни наводять у приклад Японію і Швецію, де не обмежують економічну активність.

– У  нас зупинені виробництва, зачинені магазини, черги в продуктові магазини, обов’язкове масконосіння, «соціально відповідальні» люди, які по життю є споживачами, «великі» волонтери, що створюють більше шуму в інфопросторі, посилання на Італію, віра людей, що за них хвилюється держава, зупинка країни! І ті хто, не розуміє, що фарбування стін вдома, веселі відео і різне заповнення робочого часу відкидає Україну в глибоку фінансову яму, бо так буцім треба для збереження життів, – пише тернопільський підприємець Володимир Харкавий. 

Як повідомляє mind.ua, Японія вирішила не вводити карантинні заходи проти коронавірусу, оскільки знищити вірус неможливо, а економіку треба захистити. Це унікальний підхід країни до епідемії. Японія разом зі Швецією вирішили не обмежувати економічну активність та не запроваджувати обов’язкове соціальне дистанціювання. Це обумовлюють характером захворювання, яке неможливо звести до нуля. І періодично будуть нові хвилі вірусу, тож у цих країнах хочуть збалансувати підтримку соціально-економічної активності з управлінням цією епідемією.

Також тернополяни на днях зібрались на протест проти продовження карантину в форматі зупинки малого та середнього бізнесу. Ця акція не набула великих масштабів. Подібні протести у США вже збирають тисячі людей.

Нагадаємо, тернопільські ФОПи влаштували автопробіг, аби привернути увагу до питання перегляду умов карантину.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео