Оксана Бучко

Тернополяни запрошують провести в останню путь … цьогорічний туристичний сезон

Тернопіль

Помер, так і не народившись, туристичний сезон 2020 року на Тернопіллі. На його похорони в умовах карантину запрошує усіх сумуючих керівник Туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук. Початок незвичного прощання у суботу 2 травня о 13:00 поблизу «Маяка», збираються лише на автомобілях. Для інших охочих долучитись до дійства буде онлайн-трансляція.

– Нагадую про карантин та обмеження, а також дотримання усіх правил безпеки, – розповідає Тарас Ковальчук. – Можемо збиратись тільки по двоє, в парки не можна, в ресторан на поминки не можна і взагалі в принципі можемо тільки дихати і то тільки через маску. З авто виходити можемо лише по двоє. Туристичний сезон 2020 щиро любив та прощається з усіма: туристами, екскурсоводами, рестораторами, готельєрами, перевізниками, музеями, фестивалями, усіма родичами, друзями сусідами близькими та далекими, представниками влади, яких він любив та поважав.

Цього року планували провести чимало захоплюючих екскурсій, форумів та фестивалів. Особливо масштабні заходи мали відбутись з нагоди святкування 480 років з дня заснування міста.

– Вихід простий: дати можливість працювати, як це роблять у інших країнах або дати якісь правила і нормативи, згідно з якими  працювали б усі. Якщо ні то, люди поїдуть працювати за кордон, за місяць-два вже не буде ні з ким, ні для кого працювати, – вважає Тарас Ковальчук. – Зважаючи на сьогоднішні умови, цього літа сезону в тому вигляді, до якого всі звикли, не буде – лише групи і індивідуальні заходи. 

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео