Орест Сарматський

Ціни на ягоди можуть піднятися в 2-3 рази (Агроновини)

2b846db4df71ca5_1000x600

Ціни на ягоди та фрукти в новому сезоні будуть залежати від урожайності, на яку в першу чергу вплинуть погодні умови.

Як розповіли в групі компаній TB Fruit, винятком є Польща, де з-за ситуації з вірусом, може виникнути проблема з працівниками для збору полуниці, ревеню, літньої малини.

У зв'язку з цим ціни на цю сировину можуть бути в два-три рази вище, ніж в звичайний рік. Кількість сировини буде дуже обмежена, велика частина піде на ринок свіжої продукції,  вважає директор з виробництва TB Fruit Олег Мочалюк. 

Сьогодні плантації ягід і фруктів в Україні ростуть і при гарній врожайності здатні на 75-80% забезпечити як «свіжий» ринок, так і переробні підприємства. До того ж, плюсом для країни є повернення із заробітків багатьох українців, які при гарному врожаї ягід займуться його збором.

Як зазначив Олег Мочалюк, заводи TB Fruit в умовах дефіциту сировини будуть впроваджувати оптимізацію виробничих витрат, розширювати географію закупівлі сировини, укладати більшу кількість контрактів на невеликі поставки, збільшувати частку біопродукції в загальному обсязі, нарощувати виробництво пектину з покупної сировини.

1500938
1500938

Штраф за підпал сухостою хочуть збільшити до 6 тис. гривень 

Уряд пропонує підвищити штрафи за підпал сухостою. Про це заявив Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України, на своїй сторінці у Facebook.

Рік у рік, навесні в усіх регіонах все частіше спостерігаються випадки спалювання сухої рослинності. Це не лише створює загрозу пожеж, а й забруднює повітря. Тому відповідальність має бути посилена, наголосив прем'єр. Кабмін пропонує підвищити штрафи з 85 грн до 6 тис. грн. Нагадаємо, раніше у Львівській ОДА підготували і скерували на Кабмін спеціальний проект закону, який передбачає збільшення штрафів у 200 разів за підпал трави.

Джерело: аgravery.com 

Вибір читачів за тиждень

Відео