Віра Олександрович

Тернопіль: премію у 10 тисяч гривень отримали 303 медичних працівники 

Усі медичні працівники міських лікувальних установ Тернополя, долучені до боротьби із епідемією COVID-19, отримали за результатами квітня премію – по 10 тисяч гривень. 

Загалом муніципальну доплату одержали 303 медичних працівники із комунальної лікарні швидкої допомоги, міських лікарень №2 і №3, а також – дитячої лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги. Кошти профінансували із міського бюджету.

– Додаткові премії у розмірі 10 тис. грн одержали ті фахівці, які працюють у медичних закладах, де лікують хворих на COVID-19, – пояснює міський голова Сергій Надал. – Це лікарі, медичні сестри, лікарі-консультанти, працівники лабораторії, лікарі та медичні сестри загальної практики сімейної медицини. Це люди, які лікують, консультують, навідують хворих на коронавірус, які беруть у них аналізи тощо. 

Перелік цих людей визначали безпосередньо керівники медичних закладів, адже вони краще знають ситуацію, стверджує мер. 

– Відповідно до їхніх подань, ми все і профінансували, – уточнює пан Надал. – І хочу наголосити: усі наші медичні працівники за квітень отримали всі належні їм виплати і премії лише за рахунок того, що ми дофінансували галузь охорони здоров’я за рахунок економії на інших статтях витрат. 

Жодних обіцяних коштів із державного бюджету на надбавки і доплати медичному персоналу у Тернополі досі не отримали. Ба більше, навіть на покриття необхідних статей грошей із Києва не було. 

– Насамперед хочу розмежувати: лікарня швидкої допомоги і швидка допомога – це зовсім різні установи. Працівники Центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф працюють у структурі обласного підпорядкування, – уточнює мер. – Відтак, нарахування премій і їхнє фінансування повинна проводити обласна рада. 

До речі, всім працівникам швидкої допомоги за рахунок міста нещодавно зробили експрес-тести, адже обласна влада про це не подбала.

Довідка. Назви закладів і кількість працівників, які отримали муніципальну премію: - КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» – 91 особа; - КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» – 96 осіб; - КНП «Міська комунальна лікарня №3» (обсервація) – 38 осіб; - КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» – 70 осіб; - КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня № 2» – 8 осіб.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео