Оксана Бучко

Тернополянам пояснили, чому медики не отримали доплат за лікування пацієнтів з коронавірусом

unnamed

Доплати за лікування пацієнтів з коронавірусом медики Тернопільщині отримають у квітні. До цього часу не були заключені договори з Національною службою здоров’я, тому склалась ситуація, коли коштів не отримували. Сьогодні доплати проведуть за чотирьми пакетами, зазначили під час вебсемінару «Результати перших виплат лікарням за Програмою медичних гарантій та реагування на COVID-19 у рамках реформи», який провели представники НСЗУ 6 травня.

Кошти на коронавірус отримують цього місяця незалежно від профілювання у всіх закладах, де лікували таких інфікованих пацієнтів, пояснила керівниця Національної служби здоров’я Оксана Мовчан. – Їх перерахують за трьома пакетами транспортування хворих, діагностику та лікування у профільних лікарнях. Розрахунки провели, врахувавши кількість медиків мобільної бригади, яка проводить 150 виїздів на місяць. Четвертий пакет отримають інші лікарні, де лікували пацієнтів з коронавірусом у квітні. Але надалі таким закладам платити не будуть, бо є спеціально 240+ лікарень, які перепрофілювали і які є безпечними для роботи лікарів

Також інфіковані пацієнти не повинні доплачувати за послуги під час лікування. Платними можуть бути лише умови підвищеного комфорту та додаткове харчування.

НСЗУ ініціювала та розробила окремий пакет послуг на лікування  пацієнтів з COVID-19. 

Наразі відповідна Постанова прийнята Кабміном та чекає на оприлюднення. Далі потрібно затвердити договір з електронним підписом, провести рахунки у Казначействі, оформити звіт та чекати виплат, пояснили в НСЗУ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео