Орест Сарматський

На Тернопільщині найбільш зруйновану ділянку автодороги замість китайців ремонтуватимуть турки

13559192_789290761170843_7989530742802301844_o

Переможцем і новим виконавцем робіт на ділянці автомобільної дороги M-12 Стрий-Тернопіль-Вінниця-Кіровоград-Знам'янка визначена турецька компанія Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на результати тендерних процедур Укравтодору, пише «НВ».

- Ділянка є найбільш зруйнованою на автодорозі М-12. Численні скарги від водіїв надходять саме на неї. Одна з причин такого становища — дорога капітально не ремонтувалася протягом останніх десятиліть, — заявили в Укравтодорі.

Там зазначають, що оновлення дороги М-12 є одним із пріоритетів Укравтодору, оскільки це — частина транспортного коридору Go Highway, який з'єднає українські чорноморські порти Миколаїв і Одеса з польським портом Гданськ на Балтійському морі, крім того, дорога має виняткове значення для сполучення між регіональними центрами всередині країни.

Нагадаємо, що згадану трасу мали ремонтувати китайці, але з ними розірвали угоду через те, що китайські дорожники виконали лише окремі види робіт, що становило менше 1% від загального обсягу запланованих. При цьому до цього часу за договором підрядник повинен був виконати 70% робіт.

Тому згадана на початку публікації турецька компанія, з якою укладено угоду, облаштовуватиме названу ділянку дороги М-12.

Фото: Укравтодор

Вибір читачів за тиждень

Відео