Віра Олександрович

Як навчитися давати собі раду у складні часи, розкажуть жителям Тернопільщини (фото)

Психологи

Духовно-психологічну підтримку жителі Тернопільщини зможуть отримати онлайн. Річ у тім, що у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Української греко-католицької церкви (УГКЦ) стартує особливий марафон, долучитися до нього закликають усіх охочих.

Благословив таку ініціативу особисто архиєпископ і митрополит кир Василій Семенюк, повідомили на сайті архиєпархії. Проведуть марафон завдяки ініціативі #допоможеморазом Антикризового центру із боротьби з COVID-19. Нагадаємо, він діє при управлінні Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ від початку епідемії. За цей час активісти зробили чимало корисного.

Махніцький
Махніцький

Новий проект матиме назву «Онлайн-марафон духовно-психологічної підтримки». Його організатори ставлять собі за мету допомогти вірним УГКЦ та усім потребуючим пережити постстресовий психологічний стан, спричинений життям в умовах пандемії, а також карантинних обмежень.

- У світі значно збільшується кількість негативних стрес-факторів, що впливають на психоемоційний стан людей, - каже керівник центру та економ архиєпархії отець-мітрат Володимир Фірман. – Наші експерти навчатимуть навиків, як зберігати своє психоемоційне, фізичне і духовне здоров’я, бути стійкими до інформаційних подразників, страху бути зараженим, у тривозі за своїх близьких, у відсутності можливості вплинути на ситуацію.

Хомів
Хомів

Формат проведення ініціативи передбачає у період із 11 до 16 травня щоденну публікацію у соціальних мережах і на медійних ресурсах УГКЦ шести відеороликів із міні-лекцією психолога чи духівника на такі теми: «Тривога у час пандемії», «Як не впасти в депресію під час карантину», «Про віру в час викликів», «Де брати ресурс у час різних викликів життя», «Стресостійкість. Як навчитись давати собі раду», «Сімейні конфлікти… як бути разом «В горі і радості».

Орап
Орап

Теми представлять священник УГКЦ Ігор Махніцький, лікарка-психотерапевтка Марія Хомів, професор кафедри психології̈ Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка Марина Орап. Координуватиме проектом священник Архикатедри УГКЦ Тернополя отець Роман Демуш.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео