Оксана Бучко

Тернопільські вступники не здаватимуть співбесіду у магістратуру

poland32

Співбесіду при перехресному вступі скасували у двох тернопільських університетах – педагогічному і технічному. Таке рішення прийняли приймальні комісії відповідно до Закону України «Про вищу освіту».

- Керуючись змінами до Закону «Про вищу освіту», які набули чинності 16 січня 2020 року та які передбачають скасування обов’язкового складання додаткових фахових вступних випробувань для вступників, що вступають на навчання для здобуття ступеня магістра на основі ступеня вищої освіти (освітньо-кваліфікаційного рівня), здобутого за іншою спеціальністю, та Листом МОН №1/9-228 від 30.04.2020 р., приймальна комісія Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка ухвалила рішення про скасування додаткових фахових вступних випробувань для вступників у магістратуру, які вступають з інших спеціальностей, - йдеться на сайті ТНПУ. - Відповідні зміни до Правил прийому до ТНПУ будуть внесені після завершення державної реєстрації змін до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 р.

Нагадаємо, що у минулому році для вступу у магістратуру на основі ступеня (освітньо-кваліфікаційного рівня) вищої освіти, здобутого за іншою спеціальністю, вступники складали додаткове фахове вступне випробування у формі співбесіди зі спеціальності.

Таке ж рішення опублікували на сторінці ТНТУ. Інші тернопільські університети відповідної інформації поки не надали.

Нагадаємо, цього року вступна кампанія буде пізньою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео