Орест Сарматський

Громада на Тернопільщині готує те, без чого неможливо розвиватися

Козлівська ОТГ (2)

У Козлівській ОТГ працюють над стратегією розвитку громади. Фахівці Програми «U-LEAD з Європою» допомагають двом громадам на Тернопільщині розробити стратегію розвитку, серед яких Козлівська селищна рада. 

Нещодавно керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD та експерт з регіонального розвитку Тарас Рашкевич взяли участь у третьому засідання робочої групи з розробки стратегії розвитку Козлівської громади.

– На цьому засіданні ми маємо напрацювати остаточний варіант бачення розвитку громади, а також розпочати обговорення стратегічних та операційних цілей. Радує, що навіть у режимі онлайн вдалося вже чимало зробити, залишилося пройти лише кілька кроків, і ми матимемо повноцінну стратегію розвитку Козлівської громади, – підкреслила Наталія Онишук.  

Згідно з проведеним SWOT-аналізом, сильними сторонами Козлівської громади можна вважати вигідне географічне розміщення (поблизу проходять дві дороги державного значення), великі поклади глини, розвиток промисловості, в тому числі, нещодавно анонсоване відкриття спиртового заводу, розвинена освітня інфраструктура та високий рівень забезпечення жителів централізованим водопостачанням.

Якщо говорити за слабкі сторони, то експерти відзначають високий рівень безробіття, поганий стан доріг та відсутність генеральних планів населених пунктів громади.

Фахівці Програми спільно з представниками робочої групи здійснили SWOT-аналіз, детально проаналізували результати соціологічного опитування та напрацювали перспективи розвитку громади.

Робоча група продовжує роботу над документом. Проміжний варіант стратегії розвитку Козлівської громади на 2020-2024 роки пройде громадське обговорення і вже тоді його затвердять на сесії ради.

Фото надане регіональним офісом Програми «U-LEAD з Європою»

Вибір читачів за тиждень

Відео