Віра Олександрович

Майте на увазі: суд у Тернополі працюватиме по-особливому аж до 22 травня (фото)

Суд

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в умовах карантину, діючого в Україні, працює за особливим графіком. І це триватиме принаймні до 22 травня.

Про це повідомили на сторінці Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у соціальній мережі «Фейсбук». Такі зміни запровадили із метою запобігання виникненню і поширенню гострих респіраторних захворювань та COVID-19, беручи до уваги Постанову Кабінету Міністрів від 11.03.2020 р. №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» і наказ голови суду за №60-ОД від 08.05.2020 р.

Отже, на період продовження карантинних вимог до 22.05.2020 р. у суді пролонгували особливий режим роботи, згідно із яким:

  1. Судові справи, призначені із 12 до 22 травня 2020 р. будуть розглядати за участі та згоди сторін у справі; - Справи, що потребують обов’язкової участі сторін (за наявності заяв про розгляд справи без участі сторін) розглядатимуть у встановленому порядку; - Невідкладні судові справи розглядатимуть у встановленому законом порядку; - Канцелярії суду прийматимуть документи в обмеженому режимі (до 13.00, судові справи, що за законом мають розглядати невідкладно - до 16.00); - Інформацію щодо судових справ надають у телефонному режимі і засобами електронно-поштового зв’язку; - Проведення особистого прийому громадян керівництвом суду припинили; - Заборонили допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань; - Припинили всі заходи, не пов’язані з процесуальною діяльністю суду.
  2. Співробітники служби судової охорони продовжують обмежувати доступ до приміщення суду і допуск на судові засідання особам, які не є учасниками судових засідань, а також особам із явними симптомами COVID-19, застуди, гострих респіраторних захворювань незалежно від їхнього процесуального статусу. У випадку наполягання таких осіб на допуску в приміщення суду керівництво суду повідомлять невідкладно для прийняття відповідного рішення.
  3. Громадянам та іншим особам рекомендували: - усі документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу, через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою; - учасникам судових засідань в один із вищенаведених способів подати до суду заяви про розгляд справ за їхньої відсутності за наявними в справі матеріалами або відкласти судове засідання на час карантину.
  4. Суддям і працівникам апарату суду при найменших ознаках захворювання вжити заходів щодо самоізоляції, у телефонному режимі повідомити про свій стан здоров'я відповідну установу охорони здоров'я і керівництво суду.
  5. Продовжити посилену профілактичну роботу із проведення поточних дезінфекційних заходів у приміщенні суду (періодичне протирання дверних ручок, перил, лавок тощо дезінфікуючими засобами).

У пресслужбі суду також наголосили, що особливий режим роботи суду адаптують і доповнюють, відповідно до ситуації в країні та регіоні. Окрім того, його можуть продовжити у разі потреби. Зауважимо, у Тернополі із 11 травня частково пом’якшили вимоги карантину.

Пам’ятка про роботу органів правосуддя на час карантину

Графіка
Графіка

Цю пам’ятку підготовили УГСПЛ завдяки Програмі USAID Ukraine-USAID Україна «Права людини в дії».

Фото зі сторінки Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області у «Фейсбуці»

Вибір читачів за тиждень

Відео