Віра Олександрович

Спортивні майданчики у Тернополі відкрили, але нагадали всім про санітарні норми (фото)

Круть

На більшості спортивних майданчиків у Тернополі вже можна займатися. Не заборонені і прогулянки у парках. Однак усім без винятку треба продовжувати дотримуватися санітарних протиепідемічних норм. 

До речі, протоколи про порушення карантинних заходів у минулі вихідні, 9-11 травня, правоохоронці складали лише на злісних порушників правопорядку. Із тими, хто просто гуляв у парку, вели роз’яснювальні бесіди. Про це йшлося під час засідання оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 12 травня (також читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Осадца
Осадца

– Потік людей у ці вихідні значно збільшився, – визнає начальник міського відділу поліції Сергій Осадца. – Можливо, варто говорити про певне недопрацювання особового складу. Це для нас – тривожна ситуація. Не можна втрачати пильність.

Працівники поліції, за його словами, склали 3 протоколи про порушення карантинних вимог. Зокрема, два – на підлітків, які розмалювали пам’ятник. Третій протокол оформили на чоловіка, який чинив опір правоохоронцям.

– На лінію «102» надійшов виклик із одного з супермаркетів АТБ, – додає начальник обласного управління патрульної поліції Богдан Шевчук. – Чоловік напідпитку, до того ж – без засобів захисту і документів почав дебоширити. Охорона магазину не могла із ним впоратися. Протокол про це порушення вже передали до суду. 

Шевчук
Шевчук

Натомість чергування на контрольно-пропускних пунктах (КПП) у вихідні було не надто продуктивним. Правоохоронці, за словами пана Шевчука, працювали у звичному режимі і жодного водія чи пасажира із підвищеною температурою у транспорті не виявили. Через це зусилля патрульних, а також муніципальних інспекторів тепер спрямують на контроль на ринками, магазинами і закладами громадського харчування.

– Майте на увазі, городину, полуниці та інше до нас будуть везти із неблагополучних щодо COVID-2019 районів, тому треба до ситуації ставитися дуже серйозно, щоб не допустити спалаху інфекції, – зауважує міський голова Сергій Надал. – Ми вже бачимо, що у сусідніх обласних центрах почала рости захворюваність, як тільки послабили карантин.

Нагадаємо, одна зі змін останнього часу – дозвіл Кабміну щодо проведення певних спортивних тренувань та інших занять спортом. Втім, не всі цим зацікавилися. Наприклад, футбольна команда «Нива» поки що жодних тренувальних зборів не оголошувала.

Штаб4
Штаб4

– У Тернополі будуть відкритими для відвідувань майже всі майданчики, окрім тих, що на території навчальних закладів, – пояснює начальник управління розвитку спорту і фізичної культури Микола Круть. – Вони не працюють, за рішенням Кабміну. Сподіваюся, що тернополяни до цього поставляться із розумінням. 

На майданчиках із тренажерами тернополянам доведеться дотримуватися суворих санітарних вимог. Зокрема, треба бути у масках, стежити за тим, щоб поруч не було скупчення людей (1 особа на 10 кв. м – прим.). Інші правила діятимуть лише до професійних спортсменів і клубів.

– Усіх наших спортсменів-збірників ми знаємо, будемо сприяти їм у подальшій підготовці до змагань, – запевняє Микола Круть.

Він також нагадав, що на сторінці Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення у Facebook започаткували спортивні онлайн-тренування для всіх охочих. Разом з тернопільськими тренерами всі охочі можуть: безкоштовно тренуватися у зручний для час, слідкуючи за відеотренуваннями; познайомитися із різними напрямками фітнесу та фізкультури, котрі є в нашому місті; спробувати різні програми та обрати для себе найкращу.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео