Дарія Шевченко

Відомий тернополянин розповів, чому заздрить іншим країнам

168926

Відомий тернополянин Сергій Притула на своїй сторінці у соціальній мережі поділився особистими роздумами. Він зізнався, що заздрить закордонним країнам, причину пояснивши. Вона полягала у тому, що в іноземців слово «інклюзія» - не просто слово, це - вчинки.

Чоловік зазначив, що у кількох країнах бачив, як людина з інвалідністю безперешкодно працює за спеціальністю і до неї відносяться як і до інших, проте в Україні ця ситуація далеко не така.

- Кілька років тому в Америці у парку атракціонів я помітив парубка на інвалідному візочку, без ніг. Штанини були підібгані під нього. А ковзаючи поглядом вище можна було оцінити на парубкові гарно випрасувану сорочку-уніформу, картуз, бейдж та рацію. Цей парубок був на роботі. Він консультував людей, які потребували інформацію, приміром, де саме яка ділянка парку розваг, де розташовані скриньки схову, тощо. І я пам’ятаю очі цього парубка. Це були очі людини, яку суспільство не відкинуло на узбіччя. Держава і конкретна компанія дали йому можливість бути повноцінним членом суспільства і почувати себе гідно. І я тоді хотів плакати. Бо у цьому парубкові я бачив усю різницю між нашим і американським суспільством. І так, я заздрив, - написав Сергій Притула.

Телеведучий плекає надію, що у нашій державі прийдуть зміни на краще і люди з інвалідністю зможуть почуватися впевнено та реалізовуватимуть себе у житті.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео