Орест Сарматський

На Тернопільщині учасники АТО відстоюють своє право на землю

536653365635635-620x330

Під час сесії Теребовлянської міської ради, яка відбулася напередодні, учасники АТО, волонтери та представники громадських організацій виступили проти дерибану землі з боку місцевих чиновників та депутатів, які їх підтримують.

Як повідомляє ТеNews, ветеран АТО Олександр Починок звинуватив міського голову Сергія Поперечного та депутатів у тому, що вони не враховують те, що пріоритетне право на отримання земельних ділянок мають бійці, які цю землю захищали, проливали за неї свою кров.

– Ви ж цього не дотримуєтесь і намагаєтесь наших бійців зіткнути лобами, посварити. Так, одну ділянку землі в 2 га ви дали трьом нашим ветеранам війни, тоді як дітям депутатів та родичам місцевих олігархів даєте можливість отримувати землю по два рази і в повному обсязі – 2 га на одну людину. Також роздаєте її тим людям, які давно за кордоном і тут не проживають, або й тим, хто в межах громади не зареєстрований. А для бійців-теребовлянців земельних ділянок немає, – сказав Олександр Починок.

З цією тезою погодилися інші громадські активісти, які виступали на сесії. Більше того, вони звинуватили місцеву владу у корупційності та вибіркової, вигідної лише для них позиції в розподілі землі.

Водночас, за словами міського голови Сергія Поперечного, земельні ділянки площею майже 333 га виділено 428 учасникам АТО. Та атовці кажуть, що не всі учасники бойових дій задоволені таким виділенням землі.  Наприклад, після минулої сесії у квітні земельні наділи отримали лише троє осіб згаданої категорії із Кровинка і то, їм виділили лише 2 га на всіх. Правда, на сесії було обіцяно, що деякі учасники АТО невдовзі доотримають те, що їм належить.

Схоже з усього, у Теребовлянській громаді, де, за словами учасників АТО та волонтерів земля є лише для «своїх» і «потрібних» людей, ця тема ще незавершена і про її продовження «Терен» повідомлятиме.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео