Віра Олександрович

На Тернопільщині від дрібного бізнесу отримали більше, ніж сподівалися

Гривні

Для територіальних громад Тернопільщини бізнес уже сплатив майже 240 млн грн єдиного податку. Навіть торік, за набагато кращих економічних умов, сума була меншою.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області. Виявляється, на початку травня на спрощеній системі оподаткування у нашому краї перебували 31 246 суб’єктів господарювання, причому: 27 579 - приватних підприємців і 3 667 - юридичних осіб.

- Суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування,  спрямували до місцевих бюджетів Тернопільщини 239,5 млн грн єдиного податку. І це - впродовж 4-х місяців, - уточнюють у податковій. - Надходження платежу перевищили очікувані на 5%. Відтак територіальні громади додатково отримали 11,4 млн грн.

Що цікаво, порівняно ж із січнем-квітнем 2019-го цьогоріч надійшло на 12,4% коштів більше, тому приріст склав 26,4 млн грн.

- Трохи більше 65% надходжень – це внесок приватних підприємців, - кажуть у податковій. - У січні-квітні цього року вони сплатили 156,7 млн грн єдиного податку. Це перевищило стан надходжень за аналогічний період минулого року на 16,2%, або «плюс» 21,8 млн грн.

Юрособи за 4 місяці перерахували 30,9 млн грн єдиного податку. Приріст до січня-квітня торік склав 2,6 млн грн, або на 9% більше.

- Платники фіксованого сільськогосподарського податку, а це - четверта група, із початку року сплатили 51,9 млн єдиного податку, - констатують податківці. – Це - аж на 2,1 млн грн більше, ніж торік за той же період.

Нагадаємо, спрощена система оподаткування – це особливий механізм справляння податків і зборів, що замінює сплату окремих податків і зборів на сплату єдиного податку з одночасним веденням спрощеного обліку і звітності. Спрощенка регулюється гл. І р. XIV ПКУ.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео