Віра Олександрович

Варто знати: кому на Тернопільщині віддали 176 млн грн

Гривні

Бізнесу на Тернопільщині вже віддали 176 млн грн податку на додану вартість (ПДВ). До того ж, фахівці упередили бюджетне відшкодування вказаного платежу на 300 тис. грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області

- Упродовж 4-х місяців цього року суб’єктам господарювання Тернопільщини повернули 176 млн грн ПДВ,- звітують у податковій. - Загалом про таке відшкодування заявили 97 суб’єктів господарювання-юридичних осіб. Вони задекларували до повернення 161 млн грн цього податку.

На початку травня загальний залишок невідшкодованого ПДВ склав 72 млн грн. Причому 56 млн грн перебувають на стадії перевірок і процедурі бюджетного відшкодування, згідно з вимогами Податкового кодексу України (ПКУ) і відповідними нормативними документами.

- Щодо 16 млн грн триває судовий та адміністративний розгляд, - зауважили податківці. – Окрім того, наші фахівці упередили бюджетне відшкодування вказаного платежу на 300 тис. грн, що на 700 тис. грн менше, ніж торік.

У податковій нагадали, що право на отримання відшкодування ПДВ має лише той платник ПДВ, який задекларував суму від’ємного значення податку в податковій декларації, здійснив відповідний розрахунок суми відшкодування (подав додаток Д3) і подав до контролюючого органу відповідну заяву про повернення суми бюджетного відшкодування (додаток Д4 – прим.). При цьому умовою для декларування платником ПДВ суми податку до бюджетного відшкодування, зокрема, є фактична сплата отримувачем товарів/послуг у попередніх і звітному податкових періодах постачальникам таких товарів/послуг.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео