Віра Олександрович

Жителів Тернопільщини закликали приєднатися до «Вишиваного ланцюга єдності» (відео)

Основне

Українці, які проживають у понад 35-ти країнах світу, взяли участь в оригінальному флешмобі з нагоди Дня вишиванки-2020. Приєднатися до «Вишиваного ланцюга єдності» можуть і жителі Тернопільщини.

Що цікаво, ініціювали флешмоб в українській громаді Фінляндії. Там діє активна волонтерська організація «Мурашик-фінська сотня». Підтримало ідею і посольство України. 

Нагадаємо, День вишиванки в Україні відзначають у третій четвер травня. У 2020 році свято припало на 21 травня.

«Єднаймося, українці! Завтра, 21 травня, о 7:15 на телеканалі «Прямий» і ще на п'яти каналах транслюватиметься ролик. Діліться, поширюйте! – йдеться у повідомленні організаторів. – До Дня вишиванки пророблена грандіозна робота, яка ще продовжується…».

Виявляється, рік тому Сергій Толстіхін і Юлія Мазур (на фото і відео – прим.) на велосипедах відвідали 20 країн Європи. У кожній із них пара зустрічалася із представниками української діаспори. Принагідно вони зняли серію інтерв'ю про життя українців за кордоном. Саме до Дня Вишиванки-2020 Сергій та Юлія запустили Міжнародний флешмоб «Вишиваний ланцюг єдності», в якому сподівалися об'єднати мільйони українців. Адже зйомки відео та оприлюднення їх в YouTube стали виходом із ситуації в умовах пандемії і спричиненого нею карантину. Такі ролики під силу зробити кожному. 

Довідка. Про діяльність Сергія Толстіхіна і Юлії Мазур можна дізнатися на пабліках: «Активна Громада Хмельницького» та «Green Ways - велоподорожі по світу».

Фото з сайту ukrinform.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео