За неправдиві свідчення тернополянин постане перед судом

unnamed

Чоловік двічі телефонував до працівників поліції. Спочатку повідомив, що його відмовляються обслуговувати працівники банку і він потребує допомоги правоохоронців. Через десять хвилин зателефонував і заявив, що в приміщенні фінустанови закладений вибуховий пристрій.

Повідомлення про замінювання банку, що у Тернополі на вулиці Миру, надійшло на лінію 102 в четвер, 21 травня, близько 17.40. На виклик виїжджала слідчо-оперативна група, вибухотехніки та інші екстрені служби, пише Досьє 102.

Спеціалісти обстежили адмінприміщення та вибухонебезпечних предметів не знайшли. На місці події працівники поліції виявили чоловіка, який повідомив про неправдиве замінування. Це був 50-річний житель обласного центру. Свого вчинку зловмисник пояснити не зміг, адже перебував у нетверезому стані. Після освідування в медзакладі в його крові виявили алкоголь.

За вказаним фактом слідчими Тернопільського відділу поліції розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України – завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео