Орест Сарматський

Затримали злочинців, які видурили у фермерів 18 млн грн (Агроновини)

27011 (Copy)

Нацполіція затримала 12 учасників злочинної організації, в яку входили 20 осіб з різних регіонів країни. Шахраї займалися тим, що пропонували фермерам купити добрива або пальне, отримували передоплату і зникали. 

Таким способом їм вдалося обдурити українських аграріїв на 18 млн грн. Про це Куркуль повідомили в пресслужбі Нацполіціі.

— Співробітники Департаменту карного розшуку Нацполіціі спільно з оперативниками Управління карного розшуку поліції в Хмельницькій області за участю співробітників карного розшуку в Одеській, Житомирській, Івано-Франківській та Черкаській областях, а також слідчих ГСУ Нацполіціі задокументували та припинили діяльність злочинної організації, яка складалася з кількох організованих злочинних груп. Спецоперація проведена при силовій підтримці спецпідрозділу КОРД і співробітників поліції особливого призначення. Заходи здійснювалися під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора України, — повідомив начальник Департаменту карного розшуку Нацполіціі Вадим Дзюбинський.

Він зазначив, що зловмисники під приводом продажу мінеральних добрив і дизельного пального привласнювали кошти потерпілих. Члени злочинної організації мали кілька заздалегідь підготовлених «сценаріїв», які залежали від поведінки обраних жертв.

Зокрема зловмисники дзвонили до фермерів, керівників організацій та представлялися працівниками підприємства, яке нібито займається продажем мінеральних добрив або дизельного пального.

Після домовленості про продаж товару зловмисники просили оплатити передоплату. Тільки постраждалі перераховували завдаток за товар — зловмисники відключали телефони і зникали.

— Мали зловмисники і злочинну схему дій на випадок, якщо обрана жертва погоджувалася сплатити кошти тільки після доставки товару. В такому випадку шахраї підшукували постачальників, які дійсно надавали послуги з продажу і замовляли доставку товару на адресу потерпілих. Зловмисники підробляли документи, зокрема платіжні доручення, і надсилали їх в електронному вигляді потенційним покупцям, — повідомили у відомстві.

Для злочинних дій шахраї створили 17 фіктивних підприємств з різними розрахунковими рахунками.

Фігурантам інкримінують скоєння 57 шахрайств. Сума збитку становить понад 18 млн грн.

27022
27022

Польща послабила карантин для сезонних заробітчан

Міністр сільського господарства Польщі Ян Кшиштоф Ардановський повідомив, що у зв’язку з нестачею сезонних працівників вводяться істотні послаблення в обмеженнях для працевлаштування, пише Куркуль.

В рамках підтримки фермерів Польща ввела такі умови для початку роботи працівників:

* відсутність обов'язкової 14-денної самоізоляції після перетину кордону;

* можливість для іноземців почати працювати з першого дня перебування (сільське господарство);

* проходження новоприбулих працівників тестів на наявність коронавірусу за рахунок фермерів;

* обов’язкова організація у господарствах окремих входів, санітарних постів, обмеження контактів в групах до мінімуму, розподіл працівників на менші групи для мінімізації ризику.

Також Польща закликала своїх громадян залучатися до сезонних робіт, де заробітна плата стала привабливішою.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео