Орест Сарматський

В одній із областей сотні овець гинуть з голоду (Агроновини)

3101 (Copy)

У Львівській області 850 елітних овець стали заручниками конфліктної ситуації між продавцем овець ФГ «Меринос-Захід»  та покупцем — ТОВ «Лайвсток Агро». Тварини були придбані у фермерського господарства «Меринос-Захід» ще у 2017 році та залишені там же за договором відповідального утримання до побудови покупцем власних приміщень. Про це Kurkul.com розповів Сергій Зубарєв, один із засновників «Лайвсток Агро».

За його словами, коли реалізувати плани будівництва потрібної ферми не вдалося, власниками було прийняте рішення продати тварин.

- Знайшовши нового покупця та приїхавши з ним до держагенції з ідентифікації тварин я виявив, що вівці й надалі зареєстровані на ФГ «Меринос Захід». Крім того, частина тварин уже була перепродана, — розповідає Сергій Зубарєв.

Спроба отримати пояснення від ФГ «Меринос Захід» закінчилася, як твердить Сергій Зубарєв, скандалом. Оскільки у нього перед господарством була заборгованість за утримання та годівлю овець, працівники «Меринос Захід» зачинили тварин у ангарі, перестали годувати та не допускають до них представників власника. Чоловік запевняє, свою заборгованість перед фермерським господарством за утримання та годівлю він визнає, та готовий її погасити згідно з актами звірки, встановивши скільки його овець насправді залишилось на утриманні і яка доля решти тварин. Проте у «Меринос Захід» відмовляються провести звірку та підписати відповідні документи.

 

Британські вчені розповіли як створити ефективну молочну ферму

3102 (Copy)
3102 (Copy)

На Британсько-українському агробізнес форумі «Ефективна молочна ферма», який відбувся цього року в рамках заходу АгроВесна 2020 британські вчені визначали чи реально подолати дефіцит молочної сировини на внутрішньому ринку, що потрібно вітчизняній МТФ, аби стати такою ж, як британська і чи реально до 2026 р. створити в Україні 5 тисяч сімейних молочних ферм.

Про це йдеться у статті «Як створити ефективну молочну ферму: поради британських фахівців» на Kurkul.com.

Джон Мейон, генеральний директор з експорту Департаменту міжнародної торгівлі, поділився з присутніми прикладами успішного досвіду Великої Британії в молочному тваринництві.

Фахівці з UkrMilkInvest Group пропонують створювати сімейні молочні ферми за британським зразком аби Україна також стала лідером в молочній галузі. За словами вчених, для реалізації такого проекту необхідно 6,3 млрд грн інвестицій, 2,9 млрд грн дотацій. Окупність такої сімейної молочної ферми складе 3 роки.

Також на форумі звернули увагу на необхідності сучасного доїльного обладнання, а також на щоденному моніторингу ряду показників, починаючи від рівня надою і закінчуючи рівнем pH у коров’ячому рубці.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео