Хлопець, який розбився у Чорткові на велосипеді, йде на поправку

98458405_2978420125585710_314842882575958016_n

У Чорткові тиждень тому внаслідок падіння з велосипеду травмувався 25-річний місцевий мешканець Олександр Плецан. Хлопець отримав важкі травми голови та тіла, вдарившись на швидкості об поштову скриньку та огорожу. Зараз чортківянин перебуває на лікуванні, 29 травня йому провели операцію.

– Щоб ви розуміли, вулиця Незалежності, якою вони їхали, досить стрімка і внизу перехрестя, рух автомобілів. Син та чоловік їхали вниз, коли у Сашка обривається ланцюг і транспорт стає некерованим. Син боявся виїхати на батька та травмувати його, а тому вирішив звернути у провулочок, – розповідає мама Саші Тетяна Євгенівна журналістці «Файного міста». 

Як розповів мамі сам потерпілий, коли обірвався ланцюг, він розумів, що травм не уникнути. В нього був вибір – або продовжувати рух вниз і в результаті травмувати батька, або виїхати на вулицю, де їздить транспорт, чи звернути у провулок. Хлопець звернув у провулок.

– Дитина впала і не рухалася. Добре, що там були люди. Чоловік не зразу зрозумів, що син не їде вже позаду. Коли зрозумів, що сталося, то жахнувся. Сашко лежав. Викликали медиків, які приїхали дуже швидко. Сина госпіталізували, – розповідає мама. 

В лікарні у хлопця медики діагностували відкриту черепно-мозкову травму, переломи та забої. У п’ятницю, 29 травня, Олександр Плецан переніс операцію. Зараз він знаходиться при свідомості. Його стан медики розцінюють як середньої важкості, хоча спочатку лікарі не давали жодних прогнозів. Сказали, що з такими травмами люди практично не виживають.

Зараз хлопця турбують головні болі, є набряки та синці. Окрім цього, в нього зафіксували ще перелом ключиці та передпліччя зі зміщенням. Загалом, Сашко йде на поправку та сподівається незабаром повернутися до навчання у Києві.

За інф. «Файного міста»

Вибір читачів за тиждень

Відео