Один з найпопулярніших фестивалів Тернопільщини перенесли на наступний рік 

101317326_2565593147023722_1567819429914345472_o

Мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина», який мав відбутися 7-9 червня на Шумщині (с. Стіжок) переносять на наступний, 2021 рік, у зв’язку з пандемією коронавірусу. Цьогоріч улюблене багатьма тернополянами та мешканцями сусідніх областей дійство мало стати ювілейним.

– Ювілейний 15-й мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина», який мав відбутися 7-9 червня перенесено. Ми вимушені перенести фестиваль на 2021 рік. На жаль, ситуація, яка склалася в Україні та світі просто не залишає шансів на проведення літніх фестивалів. Протягом червня ми разом згадуватимемо яким був фестиваль минулі роки. Дякуємо за розуміння! – повідомляють на офіційній сторінці у фейсбуці.

Довідка:

Мистецько-краєзнавчий фестиваль «Братина» – культурно-мистецький проект, спрямований на розвиток та популяризацію української культури та музики. Фестиваль сприяє піднесенню української національної ідеї, зростанню професійного рівня українських виконавців. Традиційно проходить у селі Стіжок, біля підніжжя Данилової гори, на вершині якої знаходилось літописне місто Данилів, а зараз стоїть мурована церква Святої Трійці, пам'ятка архітектури XVI ст., (неподалік села Стіжок Шумського району), серед мальовничих Кременецьких гір, покритих зеленими лісами  Окрім музичної частини також є літературно-мистецька локація, дитяча галявина, майстер-класи, книжковий круглий стіл «Волинський літопис» за участю відомих письменників, ярмарок ремесел, де можна придбати місцеві продукти і вироби майстрів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео