Орест Сарматський

Пояснили, чому на ринках України не продають ранні ягоди, попри сезон (Агроновини)

0301 (Copy)

Українські садівники повідомляють про абсолютно унікальні погодні умови травня, які затримують початок сезону ранніх ягід і фруктів в країні. 

У 2019 найперші ягоди найбільш ранньої з кущових ягід – жимолості, можна було придбати вже 24-25 травня, а оптові партії продукції надійшли на оптові ринки вже 27 травня.

В цьому ж році поки що в продажу жимолості немає, пише agronews.ua. 

Тож дозрівання найбільш ранніх сортів очікується лише ближче до кінця першого тижня червня. Тобто, початок сезону затримується в середньому на 7-10 днів, що може негативно відбитися на перспективах реалізації ягоди, адже в цей же час на ринку різко зросте пропозиція черешні і суниці садової.

Сезон реалізації жимолості в цьому році триватиме приблизно до кінця червня.

Цього року пропозиція жимолості на ринку України може зрости, тому що вступають у плодоношення нові насадження на великих площах даної ягоди. Проте, негативний вплив на врожай можуть надати втрати від заморозків і холодну погоду.

0302 (Copy)
0302 (Copy)

В українських супермаркетах продають російську цибулю

На Україні користувачі соцмереж обурилися появою російської цибулі на прилавках в одному з київських супермаркетів.

Знімки, на яких відображена продукція з Росії, розмістила на своїй сторінці в Facebook музичний продюсер Олена Мозгова, пише agronews.ua.

За її словами, фотографії були зроблені  в одному з магазинів мережі FOZZY. У своєму пості Мозгова також зазначила, що виявила в магазині моркву з Ізраїлю і капусту з Італії, однак ці овочі привернули менша увага коментаторів.

Так, деякі з користувачів здивувалися тому, що в магазині все ще можна знайти овочі, привезені з Росії.

– Ми ж начебто не торгуємо з агресором? – написала одна з користувачів.

Вона також зазначила, що російську цибулю продають за дуже високою ціною.

Інші коментатори обурилися тим, що в українських магазинах продовжують продавати імпортні продукти, в той час як місцеві фермери змушені викидати свою продукцію, не маючи ринку збуту.

– Це якийсь жах! Це що – програма знищення фермерства? – поцікавився ще один юзер.

Економічні відносини між Москвою і Києвом погіршилися в 2015 році, коли український уряд прийняв постанову про скасування зони вільної торгівлі з Росією в рамках СНД і введення ембарго на ряд російських товарів.

Пізніше санкційні списки розширилися, заборону на ввезення російських товарів на Україну продовжили до 31 грудня 2020 року.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео