Орест Сарматський

В Україні з'явиться День фермера (Агроновини)

1101 (Copy)

Кабінет Міністрів України схвалив проект указу президента про встановлення Дня фермера, який відзначатимуть щороку 19 червня. 

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні минулої середи, повідомляє agropolit.com.

Зазначено, що реалізація цього рішення сприятиме вшануванню праці фермерських господарств і їхнього внеску в розвиток агропромислового комплексу та продовольчої безпеки України.

За даними уряду, нині в аграрному секторі економіки виробництво сільгосппродукції займає понад 76 тис. суб'єктів господарювання, із них 50 тис. сільгосппідприємства. 

Кількість зареєстрованих суб'єктів господарювання за формою «фермерське господарство» сягає майже 47 тис. одиниць, що становить 62% від загальної кількості.

1102 (Copy)
1102 (Copy)

Експерт підрахував вартість усієї української землі: цифра вражає

За попередніми підрахунками, увесь обсяг чорнозему в Україні коштує $830 млрд — $1 трлн. Про це на сторінці у Facebook написав директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін.

Він зазначив, що площа чорнозему в Україні становить 28 млн га. Товщина чорноземного шару може варіюватися в декількох межах, від кількох сантиметрів до 1,5 метра (60 дюймів), тому якщо брати як середній показник шару чорнозему в 40 см, то його загальний обсяг в Україні становить 112 млрд т.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео