Орест Сарматський

На Тернопільщині карантин буває... поетичним

заставка009 (Copy) (Copy)

Вчителька української мови та літератури, заступник директора з навчальної роботи Струсівської школи-інтернату І-ІІІ ст. Оксана Бурега вирішила творчо прикрасити карантинні будні і, змінивши на деякий час професію, стала… популярною блогеркою.

Як пише у газеті «Воля» Наталя Бойчук, карантинні поетичні мандрівки Оксанм Буреги зірвали шквал позитивних коментарів і лайків в ютубі і соціальних мережах.

– Ідея поетичних мандрівок виникла після двох тижнів карантину. Перебуваючи більше часу в закритому просторі, почувалася не зовсім комфортно, тому подумки шукала якесь нове цікаве заняття, хоча шкільної роботи у мене завжди багато. Саме тоді виникла ідея озвучити вірші для дітей. Тієї ж миті згадала, що маю яскраву книжечку «Ганнусин дивосвіт» Людмили Шостацької – поетеси з Хмельниччини. Зробила перший запис. Хвилювалася, чи сподобається авторці така ідея. До речі, я спершу запис надіслала їй у приватному повідомленні. Однак побачила, що вона його не отримала. Тоді я вирішила опублікувати у себе на сторінці, позначивши пані Людмилу. Того ж вечора мені стали писати мами, бабусі, що і діткам, і їм дуже подобається подорожувати яскравою книжечкою з добрими віршиками. Це мені додало впевненості в тому, що варто продовжувати, –розповідає пані Оксана.

Згодом вона отримала повідомлення і від авторки:«…Чудова ідея, за яку я дуже вдячна. Дуже гарно і приємно… Буду рада чути продовження книжечки, що розмовляє… Що цікаво: я думала, що пора щось розмістити для діток, а Ви це зробили раніше, і так оригінально…». 

Найбільше в мандрівці озвучено творів Людмили Шостацької. Продекламувала пані Оксана кілька віршиків поетеси із Львівщини Міли Франек. А нещодавно записала вірш для дітей поетеси з Тернопільщини Ганни Назарків. Озвучує ті твори, які їй подобаються. Свої також записує час від часу.

Зараз Оксана Бурега планує продовжувати поетичні мандрівки і для дітей, і для дорослих. Також хоче вдосконалювати свої вміння, освоюючи нові види декоративно-прикладного мистецтва.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео