Орест Сарматський

Подружжя назбирало у лісі трюфелів на 140 тис. грн (Агроновини)

1802 (Copy)

Людмила Глиняна з Калинівського району натрапила на незвичайну знахідку. Пішовши з чоловіком в ліс, повернулися додому з грибами трюфелями, які коштують дуже дорого. Про свою незвичайну знахідку жінка повідомила на сторінці у соцмережах. 

Про це повідомляє kalynivka.city, пише agronews.ua. 

– Сьогодні вирішили прогулятися та мали незвичайну знахідку. Хто має рецепти приготування, поділіться, буду вдячна, – написала вона.

Однак про такий делікатес у Калинівському районі мало хто навіть чув.

– Трюфелі знайшли випадково, — розповідає Людмила Миколаївна — На вихідних з чоловіком пішли у ліс по гриби та цвіт бузини, щоб зробити квас. Знайшли кілька бабок, синюшок, а потім я побачила незвичайний гриб. Він був схожим на кульку, а всередині темний з крапочками. Нещодавно ми дивилися передачу про те, що у нас, у Вінницькій області, чоловік займається вирощуванням трюфелів. Тому уявлення про ці гриби я мала, стало цікаво, почали шукати далі і знайшли ще кілька десятків.

Людмила Глиняна з чоловіком разом назбирали 560 грамів трюфелів. А після повернення з лісу, зайшли в Інтернет, щоб більше дізнатися про ці гриби.

– Я відшукала фото й переконалася, що це дійсно трюфелі, — каже Людмила Глиняна. — Дізналася також, що їх вживають у сирому вигляді, без термічної обробки. Є багато рецептів приготування трюфелів, я вирішила приготувати картоплю зі сметаною, а зверху посипала дрібно порізаними трюфелями. Першою спробувала я, а вже потім пригостила рідних. Ці трюфелі мають дуже цікавий запах, а от смак не можу передати, який. Раніше не доводилося їсти сирих грибів.

Своєю знахідкою мешканка Червоного Степу тішиться, але заробляти на трюфелях не збирається. Каже, що нехай і іншим односельчанам пощастить і вони також знайдуть ці незвичайні гриби.

1801 (Copy)
1801 (Copy)

Пандемія фактично паралізувала картопляну галузь у світовому масштабі

Пандемія фактично паралізувала картопляну галузь у світовому масштабі, що стало однією із найбільших економічних проблем, які у продовольчій галузі внаслідок карантинних заходів.

Наразі можна відзначити прагнення урядових та приватних структур мінімізувати збитки для компаній, що вирощують, продають та переробляють картоплю.

Про це повідомляє Potato News Today, пише agronews.ua. 

Зокрема, у Південній Кореї внаслідок закриття шкільних їдалень порушився ланцюжок постачання картоплі і понад 11000 тон продукції могли згнити. Аби цьому запобігти корейці вжили низку спеціальних заходів. Так, було розпочато прямі постачання картоплі громадянам зі знижкою 50%. Також було створено спеціальний кулінарний сайт із рецептами картопляних страв. Це дало змогу реалізувати 4000 тон продукції за два тижні.

В Канаді на картопляній галузі негативно позначилося закриття готелів та кафе для відвідувачів. Річ у тім, що 75% врожаю бульб споживалося саме к ресторанах у вигляді картоплі-фрі.

Через карантин «зависло» аж 80000 тисяч тон вирощеної продукції. Однак такому становищу вдалося дещо зарадити завдяки зростанню продажів чіпсів та прямих продажів свіжого продукту громадянам.

Своєю чергою ціна картоплі у США в окремих штатах впала на 50%. Також було заморозено більшість проектів із переробки бульб. Втім, становище поступово налагоджується.

Набагато гірший вигляд має ситуація у Бельгії, де карантинні обмеження не дають змоги реалізувати 750000 тон вирощеної високоякісної картоплі.

Аналогічні проблеми і у британців із їх 190000 тон картоплі на продаж. В обох країнах становище намагаються виправити шляхом нарощування прямих продажів і популяризації страв із картоплі.

Слід зазначити, що мова йде про вузькоспеціалізовані сорти картоплі, призначені для виробництва фрі та чіпсів.

Саме по їх виробниках карантинні обмеження вдарили найбільш відчутно через те, що продукція була зав’язана на конкретних переробників із метою реалізації переважно в закладах громадського харчування.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео